WOONZORGCENTRUM

Het woonzorgcentrum Mandana Schaapsdries  is gelegen in een groene omgeving dicht bij het centrum van Genk op Schaapsdries 2. Het telt 88 residentiële kamers. Deze campus telt 8 leefgroepen en zijn genoemd naar bloemen: Orchidee en Amarylles (2de verdieping), Lotus en Mimosa (3de verdieping), Gerbera en Hortensia (4de verdieping), Anjer en Primula (5de verdieping).  De leefgroepen tellen maximum 12 bewoners en leven autonoom met hun leefgroepbegeleiders. De leefgroepen zijn huiselijk ingericht.

De leefgroepen zijn bewust heterogeen samengesteld wat betreft problematiek, leeftijd en sociale achtergrond. De bewoners leven samen waar ze lief en leed met elkaar delen en dit ieder op zijn eigen individuele manier. Samen met de bewoners proberen we voor ieder een thuis aan te bieden waar ze zich veilig en geborgen kunnen voelen. Daarom hebben de  bewoners elk hun eigen mentor. Deze begeleiders kijken samen met het betrokken team welke aanpak een bewoner nodig heeft. Op deze manier is het voor ons mogelijk om zorg op maat aan te bieden en op de noden en wensen in te gaan van een bewoner.

Primula en Anjer, kiezen voor een specifiekere aanpak. De bewoners op de vijfde verdieping hebben, meer dan onze andere bewoners, baat bij duidelijke structuur en afspraken. Die afspraken zijn steeds gericht op de individuele bewoner en worden gemaakt in team, eventueel in overleg met vroegere hulpverleners. Afspraken worden systematisch geëvalueerd en kunnen, indien nodig bijgestuurd, worden. Net als op de andere verdiepingen trachten we een huiselijke sfeer te verkrijgen en sporen we mensen aan om actief deel te nemen aan het huishoudelijk gebeuren en de activiteiten. 

Elk team engageert zich ten volle om verder te groeien naar een persoongerichte zorg.

Elke bewonerskamer voldoet aan de wettelijke bepalingen en is voorzien van een afzonderlijke sanitaire cel met wastafel en toilet, basismeubilair bestaande uit een aangepast bed, tafel, stoel en zetel. De kamer kan naar eigen smaak verder ingericht worden. Een flatscreen en koelkast mag je zelf meebrengen en/of je mag gebruik maken van een gezamelijke tv en koelkast in de leegroep. Zoek zeker plaats voor je dierbare herinneringen. Zorg er wel voor dat je de nodige bewegingsruimte behoudt. Elke kamer is voorzien van een oproepsysteem aan het bed. Ook in de badkamer en aan de ingang van de kamer is er een oproepsysteem voorzien zodat u hulp kan inroepen indien nodig.  Iedere bewoner beschikt over de mogelijkheid om net als thuis een private telefoon of/en digitale zender aan te sluiten en de post wordt u dagelijks zo snel mogelijk bezorgd. Zoek zeker plaats voor je dierbare herinneringen. Zorg er wel voor dat je de nodige bewegingsruimte behoudt.

Familie en vrienden zijn altijd welkom. De bezoekuren zijn volledig vrij. Familie en kennissen mogen altijd helpen bij de verzorging en/of de maaltijdbegeleiding.  Het ontbijt wordt geserveerd vanaf 7u, het middageten vanaf 11u30 en het avondeten vanaf 17u. Bewoners kunnen heel de dag door koffie, thee en water verkrijgen. Voor bezoek staat er ook steeds een lekkere tas koffie klaar!

Dagprijs in euro p/p   48,62 euro

KORTVERBLIJF

Mandana Schaapsdries biedt ook plaats aan 10 bewoners in kortverblijf. Het kortverblijf is volledig geïntegreerd in het woonzorgcentrum. U krijgt alle verzorging en dienstverlening van het woonzorgcentrum.

Dagprijs in euro p/p   48,62 euro

Een verhuis van alle leefgroepen naar de nieuwbouw Mandana Andre Dumont is voorzien in 2019.